20 iul. 2012

Laptele si sanatate






Voi incerca sa completez oarecum, cele scrise in articolul "Combinatii de alimente incompatibile"   
Noi oamenii prin observatie descoperim tot timpul si nu inventam ,asa cum ne place sa spunem.
Din observarea naturii , oamenii au ajuns la concluz i pe care cu intelepciune au incercat sa le aplice in viata lor
Iata ce s-a observant legat de consumul de lapte :
In natura numai puii sunt hraniti exclusiv  cu lapte pana sunt intarcati si incep sa consume alte alimente.
Disparitia in mod natural a enzimei de digerare a laptelui , lactaza , la omul matur,dovedeste ca omul ajuns la maturitate nu are  o nevoie nutritiva de lapte.
Laptele este un aliment proteic complet ,dar contine si grasime, deci o combinatie rea cu orce alta mancare .
  Laptele se inchiaga imediat ce ajunge in stomac si,daca acolo mai exista si alte alimente , coagularea se face in jurul acelor particole de alimente, izolandu-le de actiunea sucurilor gastrice, intarziind digestia si permitind inceperea putrezirii.
De aceea se recomanda ca laptele sa se bea separate sau deloc .
Pana la inceputul secolului XX specia umana prospera hranindu-se cu lapte crud ,dar pentru profitul industriei produselor lactate , s-a introdus procesul de pasteurizare si omogenizare a laptelui .
Pasteurizarea asigura prelungirea termenului de garantie a produselor , dar nu si a sanatatii consumatorilor .
De ce ? pentru ca laptele crud contine enzime active lactaza si lipaza , care permit digerarea , iar laptele pausterizat este lipsit de lactaza si alte enzime active si nu poate fi digerat in mod adecvat in stomacul unui adult si nici a bebelusilor . Problemele de sanatate care apar sunt : colicile, iritatiile,afectiuni respiratorii,gaze , balonari, iar calciul si celelalte minerale in mare parte nu sunt asimilate din lipsa enzimelor .
Pentru a inrautatii si mai mult lucrurile s-a trecut si la omogenizarea laptelui pentru a preveni separarea smantanii . Omogenizare fragmenteaza si pulverizeaza moleculele de grasime pana can ele nu se mai separa de restul laptelui.
Aceste fragmente minuscule trec usor prin intestinal subtire, marind cantitatea de grasime denaturata si de colesterol absorbita de organism.
Un lapte astfel denaturant nu aduce suficient calciu in organism pentru prevenirea osteoporozei , de exemplu .
In acest caz este recomandat consumul de varza cruda, fructe si legume proaspete , mai ales mere,pere,struguri, nuci si alte legume cu frunze ,in toate se gaseste calciu mai usor de asimilat decat orice cantitate de lapte,iaurt ori branza de vaci .
Concluzia este :
trebuie eliminat laptele pasteurizat si omogenizat din consumul nostru alimentar , iar daca avem lapte crud verificat, sa-l consumam ca un aliment integral in sine , nu in combinatie cu alte alimente .

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu