2 oct. 2012

Cum sa mancam carbohidratii si grasimile

 
Carbohidratii sunt bogati in amidon , motiv pentru care nu ar trebui amestecati cu nici un fel de proteine concentrate .
Alimentele bogate in amidon se combina cel mai bine cu fructe neacide si cu legume proaspete crude sau gatite .
Daca va plac cartofii , pastele fainoase sau produsele de patiserie , pregatiti-va o masa care sa le contina , dar sa nu adaugati oua, carne, sau branza .
Majoritatea oamenilor obisnuiesc sa consume masa pe baza de carbohidrati , dimineata la micul dejun . Chiar si cel mai sanatos stomac are nevoie de aproximativ 12 ore pentru a recupera echilibrul digestiv in urma ingerarii unor combinatii alimentare incompatibile ,si de aceea un amestec nepotrivit la micul dejun va compromite digestia pentru toata ziua , indiferent de alimentele pe care le  veti consuma la pranz sau seara .
Cele mai proaste mese de mic dejun sunt cele la care se consuma cereale uscate aromate cu zahar rafinat si amestecate cu lapte pasteurizat . Dulceata pe painea prajita este la fel de daunatoare sa nu mai vorbim de painea cu unt si miere.
 Cel mai mult au de suferit copiii in urma ravagiilor ce le provoaca o astfel de masa , sa nu mai vorbim de ingrasat , corpul depune ceea ce nu poate digera .
Nu trebuie sa luam mai mult de o masa pe zi , pe baza de amidon si sa evitam combinatia de doua tipuri complet diferite de amidon , de exemplu paine cu cartofi .
Avand in vedere ca amidonul si proteinele  reprezinta opozitiile principale in trofologie este cel mai bine sa separam masa pe baza de proteine de cea pe baza de amidon .
Chiar Moise cu sfanta lui gura a dat o porunca in plus : mancati painea dimineata si carnea seara.
La masa pe baza de amidon este recomandat sa nu se consume apa, suc de fructe, lapte sau lichide .
Digestia amidonului incepe in gura , o inghititura de lichid dilueaza secretiile salivare in asa masura , incat amidonul ajunge in stomac cu o infuzie insuficienta de enzima alcalina ptialina , permitind fermentatia in stomac,  in locul digestiei.
Carbohidratii se mesteca bine cu saliva inainte de a fi inghititi.
Grasimile pot fi consumate in combinatie cu carbohidratii , cu legume si fructe , dar trebuie evitata combinarea cu proteine concentrate .
Grasimile sunt relativ compatibile cu proteinele usoare .
Din categoria grasimilor trebuie evitat orce tip de margarina , inlocuitori ai untului si uleiurile "hidrogenate".
Pentru a digera uleiurile vegetale hidrogenate intarite , ar trebui ca stomacul nostru sa genereze o temperatura de 270 grade C , ceea ce inseamna ca raman nedigerate, si depuse ca toxine de catre organism.
Cele mai bune grasimi sunt untul si uleiurile vegetale presate la rece .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu